Frukostmuffins - mjölkfri o nyttig :)

Vanlig vecka

Måndagen har nu kickat igång veckan o snön yr utanför
huset. Känns lite sådär med snö nu då det blåser och det
är bitande kallt om kinderna.
Idag har det blivit kontorsarbete med en massa papper
och siffror hit o dit. Efter jobbet har jag sorterat...känns
som om jag kan sortera hur mycket o hur länge som helst
utan att det blir mindre att sortera...hm, får inte ihop det
där riktigt ;) Men sist papsen var här tyckte han det blivit lite
bättre ordning i garaget, så jag är väl åtminstone på rätt väg
trots att jag inte märker det själv :)
I veckan blir det lite Zumbaträning, lika kul varje gång. Passar
mig perfekt...skön musik, mycket dans, höftrullningar och
hålligång under en timmes tid! Zumba-Malin ÄR här :) :)
Ha kul...njut av vardagen!
<3
Födelsedagsvecka i januari

Jag o Hugo med kusin Alva <3 då vi firade Hugo
Oj vilken födelsedagsvecka det här är alltså.
Lille kusin Carl fyller 2 år, Micke fyller jämnt och Emilia
blir 10 år.
Visst e det kul med kalas :) mer kalas åt folket skulle
jag vilja säga!!!! Mer fest o mer hålligång :)
Jag tycker det e spännande med fint inslagna presenter,
slösa med band o fina boxar...
BTW e det kalasdax för dig med och du bor i närheten
av Kristianstad räknar jag med att vi ses i min butik Jasmin :)
Där har vi allt för en lyckad födelsedag...

Planer för året...

Helgkul :)


Snöyra

Äggakaga med knaperstekt bacon - mjölk o glutenfri

Alla recept i min blogg är mina egna :)
Lättlagad och mumsig "äggakaga" direkt från Skånska Åhus :)
Jag har mer och mer börjat byta ut vanligt vetemjöl mot bättre alternativ.
I det här receptet använder jag fint rismjöl som dessutom ger en god
krispig yta. Eftersom jag har mjölkallergi använder jag soyamjölk i mina
recept :)
Om du liksom jag har möjlighet att använda riktigt fina lantägg direkt från
hönsgården tycker jag den här rätten är ett utmärkt tillfälle då sådana
ägg ger en extra fin gul lyster.
Du behöver...
3 dl Alpro Soyamjölk
3 fina lantägg
2 dl rismjöl
en nypa salt
en klick mjölkfritt smör att smörja formen med
1 pkt bacon
Sätt ugnen på 175 grader, smöra en något mindre form
Vispa ihop alla ingredienserna och in i ugnen. Under tiden "äggakagan"
är i ugnen knapersteker du baconet och voila maten e klar ;)